Ga naar de inhoud
Menu
  • Industrieterrein Bargermeer IV
  • Phileas Foggstraat 124
  • 7825 AM Emmen

Maggie Center Groningen

Donatie voor Maggie Center

Uit pure en persoonlijke betrokkenheid van ons als bedrijf, alsmede het mooie doel van het Maggie’s Center, dragen wij graag ons steentje bij om deze organisatie te helpen. Om letterlijk en figuurlijk deze mensen een dak boven het hoofd te bieden, bieden wij vanuit DNN Groep BV, samen met onze partners IKO, Gerrits Dak & bouwmaterialen en Unilin Isulation, een donatie aan ten bedrage van €6.000,-.

Het Maggie’s Center is een complex wat in Groningen bij het UMCG wordt gebouwd; Trebbe Bouw, Van Wijnen, BAM en Volker Wessels zullen deze bouw gaan realiseren. DNN zal de waterdichte toekomst van dit bijzondere pand verzorgen.

Het Maggie Center Groningen

Dit professionele zorgcentrum voor kankerpatiënten en hun partners, familieleden en vrienden, wordt gebouwd naast het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het centrum biedt een helende en huiselijke plek aan mensen die met kanker te maken hebben. Wereldwijd bestaan 27 van deze centra op toonaangevende locaties naast ziekenhuizen.

Creëren van een Thuisgevoel

Het doel van het Maggie’s Center is om een prettige plek te creëren waar je je thuis voelt en waar de architectuur bijdraagt aan het genezingsproces. De gedachte hierachter is dat de omgeving waarin mensen verblijven van invloed is op hun gezondheid; het gebouw speelt hier een rol als “Healing Environment”. Een zekere verlichting en verzachting is hierbij essentieel. Voor het centrum in Groningen is een stelsel van uiteenlopende ruimtes bedacht waar patiënten, voor, tijdens of na de behandeling in het ziekenhuis zichzelf kunnen voorbereiden, kunnen bijkomen of praten.

Een beter leven voor iedereen

Het eerste Maggie’s Center van Nederland brengt Maggie weer een stap dichter bij haar ultieme doel: mensen middels professionele hulp de controle over hun leven teruggeven wanneer kanker om de hoek komt kijken. Naar verwachting wordt het centrum in het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd en kunnen de eerste patiënten er begin 2024 terecht.