Ga naar de inhoud
Menu
  • Industrieterrein Bargermeer IV
  • Phileas Foggstraat 124
  • 7825 AM Emmen

AOC Terra College Emmen

Categorie
Nieuwbouw

Project:                  AOC Terra College Emmen

Architect:               Wind Design + Build

Opdrachtgever:    AOC Terra

Aannemer:             Brands Bouw BV

 

Projectbeschrijving

Voor AOC Terra locatie emmen is deze nieuwe school in 2020 gebouwd, wij hebben hier diverse daken waaronder een sedumdak met wortelwerende dakbedekking aangebracht.

Dit was de voormalige VMBO locatie waar een nieuw modern gebouw waarin in één gebouw nu de VMBO en MBO studenten samen ondergebracht zijn. Tevens is er een kas en hebben de dieren een nieuw onderkomen en een moderne gymzaal.

De school is in schooljaar 2020-2021 in gebruik genomen.

Architectuur

Het ontwerp van deze nieuwe energiezuinige VMB0/MBO school bestaat uit drie gebouwvolumes die zorgvuldig zijn ingepast en refereren aan de “zwerfkeien” in het Drentse landschap. Het hoofdgebouw bestaat uit twee zwerfkeien die door een aula met elkaar verbonden zijn. Achter op het terrein wordt de kas als derde zwerfkei op het terrein ingepast.

Door de aflopende gevellijn aan de brinkzijde en het groene sedumdak sluit het tweelaagse hoofdgebouw qua schaal en maat bij het dorpse karakter van de Barger Es. Het hoofdgebouw heeft rondom een gemetselde gevel in een genuanceerde bruingrijze kleur die doorloopt in de het interieur van de aula. De tweede zwerfkei met Gymzalen en Dierenverblijf contrasteert met zwarte gevelbekleding. De bitumineuze dakbedekking zorgt vervolgens voor betrouwbare waterdichting en heeft een zeer lange levensduur.

De samenwerking met Brands Bouw verliep top, als Emmense bedrijven spreken we dezelfde taal en hebben er gezamenlijk een mooi project van gemaakt !