Ga naar de inhoud
Menu
  • Industrieterrein Bargermeer IV
  • Phileas Foggstraat 124
  • 7825 AM Emmen
Categorie
Nieuwbouw

 

Project:                 Aquarena Emmen

Architect:              Wind Architecten Adviseurs

Opdrachtgever:   Gemeente Emmen

Aannemer:           Koenen Bouw BV

 

Projectbeschrijving

Aquarena is het nieuwe zwembad Aquarena in Emmen. De aanbesteding en realisatie verliep via een Design & Build-proces, waarbij EWZ adviseurs de Gemeente Emmen bijstond in het verificatieproces tijdens het ontwerp en de realisatie van de installaties.

Het nieuwe zwembad omvat drie baden; een wedstrijdbad met acht banen, een doelgroepen bad en een recreatiebad. Het recreatiebad is onder meer voorzien van drie glijbanen, waarvan eentje met een lengte van zestig meter. Het nieuwe zwembad is gebouwd op de Meerdijk in Emmen (naast het voetbalstadion van FC Emmen). Het nieuwe zwembad is voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals diverse warmte terugwinningssystemen, een luchtwarmtepomp en zonnepanelen.

De bitumineuze dakbedekking zorgt, met de vele installaties op het dak, voor een betrouwbare waterdichting, vanwege de hoge luchtvochtigheid van een zwembad (Klimaatklasse IV), is de kennis en know-how uiterst belangrijk om bouwfysisch een dak goed te maken. DNN werkt hierbij uitsluitend met A-fabrikanten die hun kwaliteit al tientallen jaren hebben bewezen.