Ga naar de inhoud
Menu
  • Industrieterrein Bargermeer IV
  • Phileas Foggstraat 124
  • 7825 AM Emmen

Theater en Congrescentrum Orpheus Apeldoorn

Categorie
Renovatie

 

Project:                     Theater & Congrescentrum Orpheus Apeldoorn

Architect:                 Architectuurstudio Hertzberger

Opdrachtgever:       Gemeente Apeldoorn

Aannemer:               Draisma Bouw

Architectuur

Modern, licht en groots. Dat zijn de eerste woorden die ons te binnen schieten wanneer we naar een van de ingangen van Theater & Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn lopen. Met een capaciteit van 2500 personen is Orpheus een van de vijf grootste theaters van Nederland. En dat merk je. Wat evenementen, feesten, congressen, borrels of workshops betreft is alles mogelijk. Alle ruimtes kunnen omgebouwd worden, het meubilair aanpassen in elke gewenste stijl is mogelijk en zelfs de barren zijn mobiel.

 

Het oorspronkelijke gebouw uit 1965, dat werd ontworpen door de architecten Bijvoet en Holt, heeft inmiddels heel wat renovaties en een uitbreiding achter de rug. Jarenlang bestond het gebouw uit de iconische Rabobankzaal, kenmerkend door haar rode pluche en sfeervolle theaterambiance, de meer intieme Altioszaal en het voormalige restaurant ‘t Schellinkje. In 2004 werd een complete theaterzaal bijgebouwd, de Hanoszaal, en acht subruimten zodat er nog beter ingespeeld kon worden op de evenementenbehoefte. Vervolgens werd in 2017 een groots renovatieproject in gang gezet met de focus op duurzaamheid en flexibiliteit. Hierdoor voelt het hele gebouw fris en nieuw. Vol kleur, licht en grappige details.

Naast drie theaterzalen (Hanoszaal, Rabobankzaal en de Altioszaal), variërend in grootte van ruim 200 zitplaatsen tot 1300 zitplaatsen, heeft Theater Orpheus ook een eigen restaurant, diverse foyers en 8 subzalen. Dit maakt het theater ook geschikt als locatie voor congressen, bedrijfsevents en feesten.